Köklerin büyümesini arttırma, bağışıklığı arttırma yeteneği onun yolu olacaktır. Domateslere ilacı eklerken, her şeyden önce 1 litre suda 1 g uyarıcı seyreltin. Hazırlanan ve önceden döllenmiş sırt üzerinde delikler açın. Domates fideleri kaptan çıkarılmış, deliğe yerleştirilmiş, toprağa serpilmiş.
Domates Fidesi İlaçları Örneğin, haftada bir kontrol edilen tuzaklarda ilk ergin güve çıkışının ardından kontroller yapılarak 5-6 gün arayla ilaçlama tekrarlanıyor. Kök-ur nematodlarına karşı ise boş saha ilaçlanıyor veya domates hastalığı ilaçları ile dikim sonrası ilaçlama gerçekleştirilebiliyor.
Contents
- 1 Domatese nasıl ilaç atılır?
- 2 Domatese ne zaman su verilir?
- 3 Domates biber kaç günde bir sulanır?
- 4 Sebze ne zaman ilaçlanır?
- 5 Domates ilaçlama ne zaman yapılır?
- 6 Domates ne sever?
- 7 Domateste yüksek verim nasıl alınır?
- 8 Domates en çok hangi gübreyi sever?
- 9 Domatesin verimli olmasi icin ne yapmali?
- 10 Biber çok su sever mi?
- 11 Saksida domates biber kac gunde Sulanir?
- 12 Bakırlı ilaçlar ne zaman kullanılır?
- 13 Trips ilacı ne zaman atılır?
- 14 Bahçe ilaçlama ne zaman yapılır?
Domatese nasıl ilaç atılır?
Yaprak, sap, çiçek ve meyve saplarında kahverengiden siyaha doğru değişen küçük lekeler oluşturan domateste bakteriyel benek hastalığın taşınması domates tohumu yoluyla olabilmektedir. Bu sebeple mücadelesinde; etkili maddesi Bakır oksiklorür %50, Bakır kompleks &21 + Mancozeb %20 gibi olan ilaçlar kullanılmalıdır.
Domatese ne zaman su verilir?
Kumlu ve hafif, geçirgenliği fazla topraklarda, gübre; ekim veya dikimden sonra verilirken ağır bünyeli, geçirgenliği az olan topraklarda ekim veya dikimden önce verilmelidir.
Domates biber kaç günde bir sulanır?
Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.
Sebze ne zaman ilaçlanır?
Ekimden önce tohumun uygun bir ilaçla ilaçlanması gerekir. – Toprak ilaçlaması ekimden önce ve ekimden sonra yapılır. Ekimden önce yapıldığında fidelik toprağı ve malzemesi % 40’lık formaldehit ile ekimden 15-20 gün önce 100 It suya 4 It karıştırılır.
Domates ilaçlama ne zaman yapılır?
İlaçlamayı Ne Zaman Yapmalıyız? Zirai mücadele genellikle hastalık ve zararlıların faaliyetlerini göstermeye başladığı ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca yapılır. İlaçlama, bitkinin türüne göre değişmekle beraber süreklilik arz eden bir mücadele türüdür.
Domates ne sever?
Sıcak ve ılıman iklimlerden hoşlanır. Her tür toprakta yetişebilmesine rağmen, domates yetiştireceğiniz toprağın drenajının iyi, derin, humus ve besin maddelerince zengin olmasına dikkat etmelisiniz. Tınlı toprakları da çok sever ve bu toprakta yetişirse erken ürün verir.
Domateste yüksek verim nasıl alınır?
Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.
Domates en çok hangi gübreyi sever?
– Açık tarla şartlarında domates yetiştiriciliğinde (sofralık) programlanmış olan azot’un %30’u, fosfor ve potasyumun tamamı taban gübresi olarak uygulanır.geri kalan azot,ilk meyvelerin teşekkülünden itibaren 2-3 taksitle verilir.
Domatesin verimli olmasi icin ne yapmali?
Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.
Biber çok su sever mi?
Biber tohumu çimlenme aşamasında yeterli miktarda su verilmesi gerekmektedir. Biber, suyu çok seven bir bitki olmasına rağmen hem kuru hem de yaş olan toprak türlerinden olumsuz yönde etkilenmektedir.
Saksida domates biber kac gunde Sulanir?
Domates fidelerinin sağlıklı şekilde büyümesi için 3 günde 1 defa olacak şekilde sulamalısınız.
Bakırlı ilaçlar ne zaman kullanılır?
1. uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3. ilaçlama yapılmalıdır.
Trips ilacı ne zaman atılır?
Kimyasal mücadele
yaprak başına 10, büyük yapraklı bitkilerde (domates, patlıcan, hıyar, kabak vb.) yaprak başına 20 adet veya çiçek başına 3 adet nimf+ergin (ergin-larva) olduğunda uygulanır.
Bahçe ilaçlama ne zaman yapılır?
Bahçe İlaçlaması İçin En Uygun Zaman ve Koşullar
Bunun için en uygun zaman ise ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarıdır. Öğlen saatleri ilaçlama yapmak için uygun değildir. Rüzgârlı havalarda ilaçlama yapmaya kalkmak da boş yere kürek çekmek anlamına gelir.